آئین رونمایی از کتاب «دوره بی معشوقی» اثر شاعر جوان احمد فرنود
کتاب «دوره بی معشوقی» به نویسندگی شاعر جوان احمد فرنود در سالن غزل اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس با حضور فرهیختگان و ادب دوستان رونمایی شد.
انجمن ادبی فرهیختگان شیراز با همکاری اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس، سوم خرداد ماه جاری و به بهانه بزرگداشت روز آزادسازی خرمشهر و روز مقاومت، ایثار و پیروزی، از کتاب دوره بیمعشوقی، مجموعه شعر احمد فرنود رونمایی کرد.
امیرهمایون یزدانپور در این آیین گفت: در این کتاب با غزلهای بسیار زیبایی روبرو میشویم که بعضی از آنان میتواند به اشعار بزرگان شعر معاصر نظیر محمدعلی بهمنی، فاضل نظری و… پهلو بزند و در آینده باید از احمد فرنود بیشتر بشنویم و بیشتر بگوییم.
وی ادامه داد: شاعر در این مجموعه در راستای نوآوری چه حوزه زبان و چه تصویر و تصاویر تلاش کرده و ویژه خود اوست و تقلیدی نیست از ویژگی های برجستهی کتاب بهشمار میآید.
منصور توکلی نیز گفت: شاعر جوان ما در نخستین تجربه شعری خود موفق عمل کرده و آغاز خوبی داشته است. ما در این کتاب با طبع یک شاعر پراحساس و خوشفکر روبه رو هستیم تا آن جا که میتوان گفت دورهی بیمعشوقی از بهترین مجموعههای شعری چندین سال اخیر است.
وی ادامه داد: در شعر خونین جگر این کتاب با هفت بیت ربرو هستیم که شش بیت اول پرسشی و برخلاف بیت آخر هستند؛ که همین امر ضربه محکمی به ذهن مخاطب وارد میسازد و او را غافلگیر میکند که این ویژگی مثبتی است یا در بخش جانبخشی به اشیا به شیوهی فیلمنامههای هالیوودی در شعر خانهی غمگین و متروک با تصاویر خوبی روبهرو هستیم.
توکلی درباره کاستیهای این کتاب هم یادآور شد: اینکه اشعار از زاویه دید اول شخص سروده شده را میتوان از ایرادهای وارد بر آن دانست. همچنین بهتر بود که نامی برای هر سروده نمیگذاشت و آن را به خواننده واگذار میکرد.
حسین علیان هم با اشاره به نگاه شاعرانه در شعر، شعر طنز را با رویکرد اجتماعی نویسنده دانست و گفت: در کتاب دورهی بیمعشوقی با عنصر عشق و احساس روبهرو هستیم و این نشان از آن دارد که احمد فرنود در این مجموعه از هوش کلامی و عاطفی بیش از هرچیزی به خوبی بهره برده است و در عین حال در برخی موارد مثل رباعی زیر توانسته از ضمیر شاعر خویش و منیت صرف رها شده و دغدغههایی در سطح وسیعتر را مطرح سازد .
آرمان فرزانه، دیگر منتقد این رویداد نیز من شاعرانه و من انسانی و رسیدن به دغدغه نوع انسان که فرا زمان و مکان است را از ویژگی این کتاب دانست و گفت: بهترین اثر هنری ایجاد تلنگر و آغازگری هیجانی و محتوایی در مخاطب است.
وی با اشاره به گزینش زیبا و داری دو عنصر همزمانی من شاعرانه و من انسانی در کتاب دوره بیمعشوقی، دیگر ویژگی آن را عنصر صمیمیت و کوشش در گزینش مضامین مطبوع بجای وزنهای مناسب دانست.
در پایان از کتاب دوره بیمعشوقی، مجموعه سرودههای احمد فرنود، شاعر کازرونی، رونمایی شد.