گذری در نمایشگاه مد و لباس شیراز، از ایدههای ناب تا نذر حجاب
نمایشگاه "مد و لباس" با همراهی ۱۰۰ نمونه برتر فعال در زمینه تولید پوشاک ایرانی، به همت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و استانداری فارس،در شیراز افتتاح شد ، این نمایشگاه تا روز دوشنبه هشتم اسفند در سالن وصال هتل همای شیراز برپا خواهد بود.
همهمه و تکاپوی بسیاری در سالن نمایشگاه حکمفرما است؛سالن مملو از غرفههای تو در تو در راستههای چندتایی است. غرفههایی که در آنها مانتو، شال، روسری و چادرهای طرحدار با تزئینات مختلف بر روی سر و آستین، بر تن مانکنهای بیجان به نمایش گذاشته شده و لباسها با طرحهای بتهجقه و رنگارنگ، حس و حال خاصی به فضای آنها بخشیده است.
این رویداد که همه ساله در پایتخت برگزار میشد و علاقمندان بسیاری را در حوزه مد و لباس گردهم میآورد، امسال اما با همراهی ۱۰۰ تولید کننده نمونه برتر فعال در زمینه تولید پوشاک ایرانی و ۱۲۰ غرفه در سالن هتل همای شیراز پذیرای علاقمندان به صنعت مد و لباس است. رویدادی که قرار است افزون بر عرضه پوشاک، محلی برای رونمایی از آخرین بروزرسانیها و ایدههای ارائه شده در حوزه پوشاک و تعامل هر چه بیشتر طراحان و تولیدکنندگان باشد.
نمایشگاه مد و لباس؛ پلی برای ارتباط بین طراحان و تولیدکنندگان
سحابه حیدرینژاد یکی از طراحان لباس است که در این نمایشگاه حضور دارد؛ او معتقد است که برگزاری چنین رویدادهایی کمک شایانی به ایجاد ارتباط بین طراحان و تولیدکنندگان میکند. وی در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: برگزاری ایونتهای فصلی به صورت مستمر نقش مهمی در ارتقای کار طراحان مد و لباس ایفا میکند و طراحان میتوانند در این رویدادها حضور یابند و کارهای خود را به نمایش بگذارند. البته تولیدکنندگان هم باید از این نمایشگاهها بازدید و طرحهای برتر را مورد استقبال قرار دهند.
تولیدکنندگان هزینهای برای طراحی پرداخت نمیکنند
حیدرینژاد ارائه ایدههای خلاقانه توسط طراحان را ضروری دانست و گفت: در جامعه ایرانی با کمبود ایدههای خلاقانه در حوزه پوشاک روبه رو هستیم و نیاز است که در این حوزه سرمایهگذاری شود؛ متأسفانه در بخش سرمایه گذاری با ضعف شدیدی مواجه هستیم چراکه تولیدکنندگان حاضر نیستند هزینهای را برای طراحی پرداخت کنند.
این مدرس طراحی مد و لباس اضافه کرد: همانطور که گفتم بسیاری از تولیدکنندگان کارهای کپی شده را تولید و عرضه میکنند و این نوع رویکرد به عنوان یک روند و قانون در حوزه پوشاک دنبال میشود و باعث شده چرخه ناقصی در صنعت مد و لباس در ایران به وجود بیاید.
لزوم ورود طراحان جوان با ایدههای جدی
این طراح لباس گفت: باید وُرکشاپهایی برای طراحانی که در حال آموزش هستند در نظر گرفته شود تا آنها با بازار کار و بازار فروش آشنا شوند. با تحقق این امر هم از ایده و طرحهای هنرجویان استفاده میشود و هم هنرجویان از اطلاعات و تجربیات کاری بهره میبرند.
ضرورت تلفیق پوشاک سنتی با مُدروز
هرچند در نمایشگاه مد و لباس امسال طرحهای ایرانی بسیاری به چشم میخورد اما هنوز هم جای خالی برخی از طرحهای فاخر ایرانی در این نمایشگاه احساس میشود و حتی در برخی لباسها شاهد نقوش ایرانی بر تار و پود اجناس خارجی هستیم. اگر چه استفاده از لباسهای مدرن امری بدیهی و غیر قابل اجتناب است. اما در روزگاری که ارتباطات فرهنگی روزبهروز گستردهتر میشود، کشورهایی که دارای تاریخ کهن و قدمت فرهنگی هستند، باید سعی کنند با بهره گرفتن از گذشته خود، از این داراییها بهعنوان یک ابزار قدرت استفاده کنند. در حال حاضر هر کشوری یک یا چند نوع المان خاصی در پوشاک دارد و در سالهای اخیر توجه به لباسهای محلی یا آنچه به عنوان لباس سنتی معرفی شده، بیشتر شده است. لذا بهرهگیری از المانهای ایرانی باید بیش از پیش در اولویت طراحان قرار بگیرد.
وی با اعتقاد به اینکه فضای مجازی جهان را به یک دهکده کوچک تبدیل کرده است، افزود: در حال حاضر در حوزه مد و لباس مرزها از بین رفته است. با این حال نباید طرحهای فاخر ایرانی را به فراموشی بسپاریم. او یادآور شد: بیش از ۱۰۰ نوع پارچه سوزندوزی و پارچههای خاص از اقوام مختلف ایرانی داریم که در دنیا بکر هستند و ما میتوانیم از این پارچهها در طراحی لباسها استفاده کنیم و طرحهای خاصی ارائه دهیم.
مشیری با بیان اینکه تولیدکنندگان خرد نیاز مبرمی به حمایت کارآفرینان، سرمایهگذاران و اسپانسرهای بزرگ دارند، گفت: برگزاری ایونتها و نمایشگاههای مد و لباس نیز کمک شایانی به ارتقا جایگاه صنعت مد و لباس میکند. چراکه طراحان تشویق میشوند تا طرح و خلاقیت خود را در این رویدادها به نمایش بگذارند؛ البته تولیدکنندگان هم باید از طراحان حمایت کنند و به اینوتها سر بزنند و طراحیهای جدید را از نزدیک ببینند و از طرحهای خوب استقبال کنند.
طرخ نذر عفاف و حجاب در نمایشگاه
امسال در اقدامی خلاقانه طرحهای نوینی از مانتو، چادر و پوشاک زنانه با حفظ شئون اسلامی و با عنوان طرح نذر عفاف و حجاب در نمایشگاه مد و لباس به نمایش درآمده است. در این غرفهها که چادرهای عربی، ایرانی، مصری و چادر با طرحهای جدید عرضه شده، فروشندگان چادرها را بر سر مشتری اندازه گرفته و آماده فروش میکنند و به گفته آنها چادر عربی با تخفیف ویژه و قیمت ۳۹۹ هزار تومان و چادر کارمندی با قیمت ۲۹۹ هزار تومان به فروش میرسد. چادرهایی که تولیدکنندگان آن معتقدند از کیفیت و جنس مطلوبی بهره میبرند.
وی استقبال مردم از این نمایشگاه را بسیار خوب ارزیابی کرد و افزود: خوشبختانه استقبال خوبی از این نمایشگاه در شیراز شده است؛ امیدواریم روز به روز شاهد استقبال بیشتر و حضور پررنگتر مردم در این رویدادها باشیم.
نصب مارک خارجی بر برندهای ایرانی
آقا سید یوسف به بیان مشکلات تولیدکنندگان در عرصه مد و لباس پرداخت و گفت: در حال حاضر شاهد هستیم که برندهای ایرانی از نظر کیفیت بهتر از برندهای خارجی هستند اما متأسفانه تبلیغاتی که از گذشته در ذهن مردم به جا مانده باعث شده که هنوز هم گرایش آنها به برندهای خارجی بیشتر باشد.
دردسرهای خرید آنلاین
محمدحسین ناصری تولید کننده و عرضه کننده انواع شال و روسری هم نبود فروشگاه ملزومات حجاب با کیفیت خوب در شیراز را از مشکلات تولیدکنندگان در این عرصه قلمداد کرد و گفت: وقتی برای خرید به بازار میرویم کمتر با کالای خوب و باکیفیت مواجه میشویم؛ متأسفانه اجناس موجود در بازار از تنوع کمتری برخوردار هستند.
این تولید کننده اضافه کرد: برای اجاره کردن مغازه هزینهها بسیار بالا و سرسام آور است؛ اگر امکان برخورداری از یک فروشگاه برای ما فراهم میشد بدون شک میتوانستیم محصولات حجاب را با بهترین کیفیت و قیمت مناسب به مردم عرضه کنیم.