«مشق شب » در نگارخانه وصال شیرازی/ مجموعه مشق های نستعلیق استاد «محمد احصایی »
نگارخانه وصال شیرازی نمایشگاه «مشق شب » را برگزار میکند.
در این نمایشگاه مجموعه مشق های نستعلیق استاد «محمد احصایی » از سالهای ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۰ در معرض دید علاقه مندان قرار گرفته است.
این فضای هنری با همکاری گالری 10 و نشر نظر انجام پذیرفته و تا ۱۱ تیرماه ۱۴۰۱ همه روزه از ساعت ۱۷ الی ۲۱ با رعایت کامل پروتکل های بهداشتی در هنگام بازدید از نمایشگاه ادامه دارد.
گردآورنده و کیوریتور این نمایشگاه بهزاد حاتم می باشد و کتابی از این مجموعه آثار که در گالری وصال شیرازی در نمایش است به عنوان «مشق شب» توسط نشر نظر به چاپ رسیده است و علاقه مندان می توانند برای مشاهده آثار و تهییه کتاب به نگارخانه وصال شیرازی مراجعه کنند.
ساعات بازدید هم روزه از ساعت ۱۷ الی ۲۱
نمایشگاه «مشق شب » نگارخانه وصال شیرازی، واقع در شیراز – هتل هما – گالری وصال شیرازی می باشد.
سید محمد احصایی ۸ تیر ۱۳۱۸ در قزوین متولد شد.
وی از هنرمندان معاصر ایران در زمینه خوشنویسی، گرافیک و نقاشی است که افزون بر داخل کشور، آوازه جهانی دارد. او فارغالتحصیل دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران بوده و سالها درهمین دانشکده و دانشکده هنر دانشگاه الزهرا تدریس کردهاست.
احصایی بیش از۵۰ سال است که در حوزه خوشنویسی، نقاشی و گرافیک فعالیت میکند. او یکی از پایهگذاران نقاشیخط در دوره معاصر ایران است و با مجموعه نقاشی خطهای خود اعتباری جهانی یافتهاست.
محمد احصایی از جمله بنیانگذاران نقاشیخط در ایران بهشمار میرود و نخستین کسانی است که از حروف به عنوان وسیلهای برای بیان استفاده کرد. او که خوشنویسی توانا به شمار می رود خود را از نقاشان سقاخانه به «سنت» و آنگاه «خط» و از همه مهمتر «خوشنویسی» نزدیکترمیدانست و دلیل آن را وفاداری به سنتهای خوشنویسی واتصال به شکل واقعی حروف میشمرد و رویکردش حرکت از خوشنویسی به سوی نقاشی بود و به استفاده ازعناصر وآرایههای بصری و مفهومی نقاشی در خوشنویسیهایش میپرداخت. همچنین او در کار نقاشیخط و ارایٔه و توسعه آن بیش از دیگران پایمردی کرده و تاکنون همچنان درعرصههای داخلی و بینالمللی خوش درخشیدهاست.
ازآثار شاخص او میتوان به طراحی نشانهنوشته یا لوگویهای بنیاد نهجالبلاغه، فرهنگسرای نیاوران، فرهنگستان هنر و سازمان کتابهای درسی و همچنین لوگوی بسیاری از روزنامههای اخیر اشاره کرد.
احصایی در عرصه فروش آثار هنری در داخل و خارج کشور نیز رکورد دار بودهاست. در سال ۱۳۸۵ گرانترین اثر نقاشیخط حراج کریستیز دبی متعلق به او با نام «اسماءالله» بود. این اثر با قیمتی بیش از ۱۰۰هزار دلار به فروش رسید. در مزایده حراجی سادبیز لندن به مبلغ ۸۸ هزار پوند (بیش از ۲۱۷ هزار دلار) به فروش رفت که رسانههای بینالمللی بهطور گستردهای آن را بازتاب دادند. این اثر بالاترین نرخ اشیاء حراجی این نگارخانه را به خود اختصاص داد و این اولین بار است که تابلو خطی یک هنرمند معاصر ایرانی به چنین مبلغ بالایی فروخته شدهاست
