بیوگرافی و زندگینامه: اول شهریور سال 1341 در خانواده ای مذهبی مهاجر و فقیر در لامرد دیده به جهان گشود. دروس ابتدائی را در دبستان دولتی (13 آبان فعلی) و مقطع راهنمائی را در مدرسه خرد لامرد(شهید اندرزگو فعلی) سپری کرد. از آنجا که در کُل منطقه دبیرستانی وجود نداشت و ایشان لاجرم می بایست در شهرهای همجوار ادامه تحصیل دهد و فقر مانع اقدام ایشان بود در چهارده سالگی برای یافتن شغل و انجام کار به جزیره لاوان رفت ولی تعدادی از کارکنان شرکت نفت لابکو که از استعداد سرشار تحصیلی او مطلع شدند از کار او جلوگیری کرده و با کمک، همدلی و همراهی او را جهت ادامه تحصیل در شیراز تشویق نمودند. سال اول دوره متوسطه را در دبیرستان زینت قدیم شیراز گذراند و در سال 1359 با رتبه ممتاز در رشته اقتصاد از دبیرستان نمازی فارغ التحصیل شد. در سالهای پیروزی انقلاب اسلامی همزمان با شرکت در جنبش های دانش آموزی و اعتصابات کارگری مطالعه آثار نویسندگانی همچون امام خمینی (ره)، دکتر شریعتی، جلال آل احمد و … را تجربه کرد و با اندیشه آنان آشنا شد و توزیع اطلاعیه ها، شب نامه ها را با کمک طلبه شهید حجت الاسلام موسوی نژاد در شیراز به عهده داشت. با پیروزی انقلاب اسلامی با وجود آشنائی و شناختی که از احزاب و سازمانهای انقلاب داشت و بخاطر موقع گیری های ناصواب گروهها و ضرورت حفظ دستاوردهای انقلاب اسلامی به سپاه پاسداران پیوست و جزء نیرو اولیه سپاه و از بنیانگزاران این نهاد انقلابی در شهرستان لامرد محسوب شدند. امّا در کوران جنگ و دفاع جانانه از اسلام و انقلاب پای به عرصه های آتش و خون گذاشت و توفیق یافت مدت 43 ماه در آن میدانهای امتحان در رسته های مخابرات و دیده بانی حضور یابد.
اگرچه در دوران دفاع مقدس نیز از پذیرفته شدگان کنکور در رشته مهندسی کشاورزی زاهدان بود امّا حضور در جبهه را ترجیح داد تا پس از پایان جنگ تحمیلی یعنی در سال 1371 در رشته تاریخ دانشگاه شیراز قبول شده و در سال 1374 موفق به اخذ مدرک کارشناسی خود از این دانشگاه شود. پس از فارغ التحصیل شدن از دانشگاه به مدت 5 سال مسئولیت موسسه فرهنگی هنری رزمندگان استان فارس، سرپرست روزنامه های اقتصاد نوین، سیاست روز و جوان را پذیرفت و با اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس در پژوهشهای تاریخی، اوقاف و امور خیریه در تدوین تاریخچه مدرسه منصوریه شیراز و بنیاد شهید و کنگره سرداران فارس در جمع آوری خاطرات، زندگینامه و وصیت نامه شهداء همکاری داشته و عضو فعال خانه مطبوعات و انجمن صنفی در پرونده نامبرده ثبت شده است.
در سال 1384 به مسئولیت روابط عمومی سپاه استان هرمزگان منصوب شد و در این موقعیت منشاء خدمات فرهنگی بود که برگزاری جشنواره مطبوعات دفاع مقدس، راه اندازی سایت خبرگزاری بسیج استان، تشکیل پایگاه خبرنگاران بسیج و انتشار نشریه میقات یاران از جمله آنان است.
این نویسنده دیارمان هم اکنون دانشجوی کارشناسی ارشد تاریخ تشیع دانشگاه پیام نور مشهد بوده و به افتخار بازنشستگی سپاه نائل آمده است.
آثار و تالیفات: ازاین نویسنده لامردی آثار ارزشمندی چاپ شده و در دسترس عموم است که در سه بخش به آنان خواهیم پرداخت: الف: تنها کتاب چاپ شده ایشان ب: کتابهایی که نامبرده گردآوری، مقدمه و یا ویراستاری آن را بر عهده داشته اند. ج: مجموعه مقالات.
الف: حدیث عاشقان: این کتاب یادنامه شهدای شهرستان لامرد است که به کوشش ایشان توسط اداره کل بنیاد شهید انقلاب اسلامی فارس در معاونت فرهنگی و پژوهشی اداره پژوهش و تحقیق این بنیاد گردآوری شده و در سال 1382 توسط نشر زر در شمارگان 1000 مجلد به چاپ رسیده است. این کتاب ارزشمند که شاید بتوان گفت اولین کتابی است که در باب زندگینامه شهدای شهرستان تهیه شده و همه شهدا را شامل می گردد به دلیر مردانی که جان بر سر پیمان نهادند و شهد شهادت نوشیدند و به خانواده آنها تقدیم شده است. صفحات پایانی این کتاب مزیّن به تمثال مبارک شهیدانی است که از آنان ذکری به میان آمده و به زندگینامه آنان پرداخته است.
ب: کتابهائی که گردآوری، ویراستاری و یا مقدمه آن توسط ایشان انجام شده: در این دسته دو کتاب وجود دارد: 1. نغمه های ولایی: این کتاب منتخبی است از اشعار غلام شیردل بیرمی که در مضامین مذهبی، اخلاقی، و تاریخی سروده شده و توسط محمد عبدی ویراستاری و با مقدمه ایشان به چاپ رسیده است. ویراستار سعی نموده غزلیات و قصیده های شاعر را بر اساس زبان سرایش انتخاب و فضای ویژه اشعار و تاثیر پذیری و تاثیر گذاری آن و همچنین ساختمان خاص هر شعر را به خواننده بنمایاند.
- حدیث عاشقی: حدیث عاشقی خون نامه 60 شهید والامقام جنگ تحمیلی عراق علیه ایران اسلامی است که از سواحل نیلگون خلیج فارس قدم به عرصه پیکار با دشمن بعثی گذاشتند و در عملیات پیروزمند بیت المقدس به شهادت رسیدند. این کتاب در سالروز فتح خرمشهر و به سفارش کنگره سرداران شهید استان هرمزگان و با کوشش جناب عبدی به چاپ رشیده است و ایشان در گردآوری و ویراستاری آن نقش داشته است.
ج: مقالات: این نویسنده نام آشنا از دیرباز در مطبوعات محلی و استانی و همچنین مراکز فرهنگی قلم زده که نام بردن از همه مقالات وی کار سختی است ولی برخی که از شهرت بیشتری برخوردارند عبارتند از: از یاد رفته ها، یادگاران تصوّف، پیشینه مذهبی مردم لامرد، سفیر کوثر، جای خالی مروارید، محیا شاعری از لامرد، زندگینامه راغب، صحبت لاری و پیشینه تاریخی مدرسه منصوریه شیراز.
سیری در تاریخ و فرهنگ مردم لامرد عنوان کتابی است که سالها ایشان در خصوص تاریخ شهرستان تحقیق نموده اند که مراحل نهایی آن در حال انجام است که امیدواریم به زودی چاپ شده ودر اختیار عموم قرار گیرد تا کتابی در خصوص لامرد و تاریخ کهن آن در کتابخانه های عمومی در اختیار پژوهشگران قرار گرفته و یافت گردد.
از زحمات و تلاشهای این سبزپوش بازنشسته در مقاطع مختلفی تجلیل شده است که با می توان به تجلیل مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس، استانداری فارس، فرماندهی نیروی انتظامی فارس، روابط عمومی و انتشارات کل سپاه و … اشاره نمود. برای این قلم به دست پرتلاش آرزوی توفیق هر چه بیشتر را از خداوند بزرگ مسئلت داریم.