حجت الاسلام والمسلمین حسین تقی زاده محقق و پژوهشگر از دیار علامرودشت لامرد

در راستای برگزاری همایش بزرگداشت اهالی قلم شهرستان لامرد، نویسندگان شهرستان به قلم محمد هنرپیشه رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی لامرد به جامعه فرهنگی فارس معرفی می شوند

0 292

بیوگرافی و زندگینامه نویسنده:

حجه الاسلام و المسلمین حسین تقی زاده در تاریخ 1/1/1336 هجری شمسی در روستای دهنو علامرودشت از توابع شهرستان لامرد دیده به جهان گشود. پس از سپری نمودن دوران ابتدایی در روستا و همزمان با آن در تابستانها فراگرفتن قرآن در مکتب خانه، برای فراگیری علوم حوزوی در تابستان سال 1349 ه.ش راهی شیراز شد و درحوزه امامزاده سید ابراهیم که تولیت و سرپرستی آن را مرحوم آیت الله سید محمد باقر آیت الهی(معروف به حاج عالم) بعهده داشت شروع به درس نمود. پس از چهار سال کسب علم در آن مدرسه، برای ادامه تحصیل به شهر مقدس قم عزیمت کرد و از محضر اساتید بزرگوار حوزه بهره مند شد. و در مدرسه حضرت آیت الله العظمی گلپایگانی رحمه الله علیه دروس حوزه را ادامه دادند و همزمان با دروس حوزه به ادامه تحصیل دروس پایه دردوره های شبانه اهتمام ورزیدند. پس از اتمام درس سطح حوزه درسهای خارج فقه و اصول اساتید عالیقدر حوزه آیات عظام و مراجع والامقام چون مکارم شیرازی، فاضل لنکرانی، وحید خراسانی، سبحانی و برخی اعاظم دیگر  فیض بردند. نامبرده حدود بیست سال به کار تحقیق و تالیف و تصحیح متون و احیای میراث اسلامی اشتغال داشته و هم اکنون عضو هیئت مدیره و هیئت علمی مجمع احیای فرهنگ اسلامی می باشند. ایشان در زمینه کارهای پژوهشی و تحقیقی با مجمع جهانی اهل بیت همکاری داشته اند و عضو هیئت علمی آن می باشند و همچنین با کتابخانه حضرت آیه الله مرعشی نجفی همکاری علمی دارند و در بخش« موسوعه الامامه فی النصوص اهل السّنه» عضو هیئت علمی و یکی از پدیدآورندگان آن به شمار می روند. این محقق حوزه استاد مشاور و داور پایان نامه های چند تن از دانشجویان دانشکده اصول دین و دانشگاه ادیان و مذاهب بوده اند.

آثار و تالیفات، تحقیقات:

وی الفبای پژوهش را از محضر علامه محمودی فرا گرفته و با تدوین و تنظیم فهرست جامع مناقب أمیرالمؤمنین تألیف محمد بن سلیمان کوفی (چاپ اوّل) به دنیای تحقیق وارد شده است. ایشان محقّقی توانمند و دقیق است و تاکنون آثار زیر با تصحیح و تحقیق وی منتشر شده است:

  1. تَذکره الخواصّ من اُلامّه بذکر خصائص الائمه:

نویسنده آن سبط ابن جوزی(581-654ه.ق)  از علمای برجسته اهل سنت بشمار می رود که محبت و عشق او به اهل بیت (ع) باعث شده که برخی او را شیعه می پندارند. این کتاب درباره تاریخ و سیره و شرح حال دوازده امام علیهم السلام و فرزندان و همسران و برخی از سخنان آنها در دوازده باب تدوین شده است. نسب ، فضائل، خلافت، ورع، زهد، خوف و عبادت، سخنان، شهادت و همسران و فرزندان امیر المومنین علی (ع)  از جمله مطالبی که مولف کتاب آن را در هفت باب بیان نموده و پیرامون آن مباحثی را مطرح نموده است. در باب هشتم شرح حال امام حسن (ع) و فرزندان او، در باب نهم شرح حال امام حسین (ع) و جواز لعن یزید ابن معاویه و قیام مختار، در باب دهم شرح حال محمد ابن حنفیه ، در باب یازدهم شرح حال خدیجه و حضرت زهرا(س) و در باب دوازدهم شرح حال بقیه امامان معصوم علیهم السلام پرداخته اند. این کتاب در دو جلد توسط مجمع جهانی اهل بیت (ع) در سال 1384 در 1517 صفحه وزیری به چاپ رسیده است. با توجه به غنای مطالب،  این کتاب در سال 1385 بعنوان کتاب برگزیده هشتمین دوره کتاب سال ولایت انتخاب شده است.

  1. موسوعه الامامه فی النصوص اهل السنه: این کتاب در حقیقت دانشنامه امامت به گزارش اهل سنت است که با همکاری چند تن از محققین و نویسندگان به رشته تحریر درآمده است. در این کتاب به موضوع و مصداق امامت نه بر اساس روایات و نصّ صریح شیعه، بلکه بر پایه احادیث و متون اهل سنت، پرداخته شده است.

موسوعه الامامه در ادامه آن دو کتاب  است، امّا با گفتمان و رویکردی جدید که موضوع و مدّعای آن از شیعه است ولی محتوا و دلایل آن از اهل سنت. به عبارتی دیگر « سرّ دلبران» در « حدیث دیگران» آمده است. حجم این کتاب در حدود 40 جلد خواهد شد که تاکنون 20 جلد آن توسط کتابخانه آیه الله العظمی نجفی مرعشی در سال 1388منتشر شده است.

جلد اول تا پنجم موسوعه درباره کلیات امامت و اهل بیت علیهم السلام است. از جلد ششم تا بیستم ویژه امیرالمومنین علی (ع) می باشد.

نویسنده این کتاب ارزشمند اذعان دارند که با همکاران خود مشغول تالیف و تدوین مجلّدات مربوط به حضرت زهرا(س) و امام حسن مجتبی (ع) هستند و پس از آن نیز شرح حال امام حسین (ع) و سپس شرح حال هر کدام از ائمه هدی و تا امام عصر حضرت مهدی (عج) ادامه خواهند داد.

این مجموعه گرانقدر نیز بعنوان کتاب برگزیده حوزه بعنوان کتاب برگزیده فصل شناخته شده است.

  1. « ایناس سلطان المومنین باقتباس علوم الدین من النبراس المعجز المبین» تالیف سید محمد بن علی حسینی عاملی مکّی متوفای 1239 ه.ق در خصوص تفسیر آیات مربوطه به احکام بویژه آیه 3 سوره بقره می باشد که در یک جلد در سال 1384 به چاپ رسیده است.
  2. «رسائل التفسیریه» که در چهارجلد در موضوعات عصمت امامان معصوم تالیف محمد رفیع گیلانی رشتی رساله ای در تحقیق اینکه آیا ابلیس از جن است یا ملائکه، رساله ای در دفع اشکال ضلال احد الشاهدین و رساله ای در اثبات عصمت اهل بیت علیهم السلام از میرزا محمد حسن شیروانی است به چاپ رسیده است.
  3. فضائل أهل البیت علیهم السلاماز کتاب ذخائر العقبی فی فضائل ذوی القربی، تألیف محب الدین طبری (متوفای ۶۹۴ ق)، این کتاب از سوی مجمع جهانی اهل بیت علیهم السلام منتشر شده است.
  4. (شرح صحفیه سجادیه(شرح کبیر.
  5. (شرح صحیفه سجادیه(شرح صغیر)، به نام نور الأنوار فی شرح کلام خیر الأخیار.

این دو شرح که از تألیفات سیّد نعمت الله جزائری می باشد، از سوی انتشارات پژوهشکده باقرالعلوم چاپ و منتشر شده است.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

16 − 11 =