مرگ فروشنده، چهاردهمین تماشای گراش
چهاردهمین نشست تماشا با نقد و بررسی فیلم نمایش مرگ فروشنده، در شهرستان گراش برگزار شد.
چهاردهمین نشست تماشا، چهارشنبه، چهارم خرداد ماه 1401با پخش و نقد و بررسی فیلم نمایش مرگ فروشنده، به نویسندگی آرتور میلر و کارگردانی نادر برهانی مرند، در موسسه فرهنگی هنری هفت برکه، برگزار گردید. این نمایشنامه برندهی جایزهی پولیتزر نمایشنامه در سال ۱۹۴۹ و جایزهی تونی بهترین نمایشنامه در همین سال شده بود. اقتباس نادر برهانی مرند از این نمایشنامه چشمگیر بود.
بعد از تماشای نمایش، بحثی دربارهی «زوال رویای آمریکایی و تراژدی انسان مدرن» توسط مینا غفوری، کارشناس ارشد زبان و ادبیات انگلیسی، انجام شد. غفوری با توضیح زمان و مکان و شرایط حاکم بر داستان شروع کرد تا احساس خفگی و تنهایی انسان مدرن را در دنیای صنعتی و سرمایهداری روشن کند. او سپس تعریفی کاربردی از رویای آمریکایی ارایه کرد و رد آن را در نمایشنامه و بار سنگینی که این رویا روی شخصیتها میگذارد دنبال کرد. بعد از آن، او به تراژدی در دوران مدرن و تفاوتهای آن با تراژدیهای کلاسیک پرداخت. او با بهرهگیری از نظرات خود آرتور میلر در مورد تراژدی، مفهوم و تطور این ژانر را در طول تاریخ کاوید و نشان داد چطور در دوران مدرن، انسانهای متوسط و معمولی و در حال سقوط جای قهرمانان بلندمرتبهی تراژدیهای کلاسیک را میگیرند؛ در عین حالی که تزکیه و تطهیر نفس ارسطویی همچنان حفظ میشود. تفسیر نمایشنامهی «مرگ فروشنده» و شخصیت ویلی لومان به عنوان یک تراژدی مدرن، بخش آخر صحبتهای غفوری بود.
پس از صحبتهای ۲۰ دقیقهای غفوری، حاضران به ارایه ی نظرات خود در مورد درونمایهی داستان و شکل ارایه ی آن، و همچنین اجرای موفق آن از لحاظ صحنهپردازی، نورپردازی، بازیگری و موسیقی پرداختند.
گفتنی است، نشست های تماشا، کاری از انجمن هنرهای نمایشی شهرستان گراش می باشد که به طور رایگان و جهت رشد سطح سواد هنری و نمایشی علاقمندان، برگزار می گردد.